vrije radio in Zuidoost-Brabant

Wonderland Radio.(door Jos van Weegberg)

Wonderland Radio zond uit in de periode mei 1986 vanuit het Capucijnerplein te Budel. De stereozender was gebouwd in Amsterdam en had een vermogen van zo'n 15 Watt met een kleine zelfbouw rondstraler/richt antenne. Wonderland zond op onregelmatige dagen en tijden uit. Het muziekformat was, hits gecombineerd met gouwe ouwe er waren veel non-stop programma's. Het station had nagenoeg geen jingles en geen correspondentieadres. Medewerkers waren Henk Hofstatter (alias, Henkie Pankie en oprichter Wonderland), Jo (alias Jo de Banjo), Hugo op het Veldt, Jos Molenaar en de dochter van Henk, zij was bij Wonderland werkzaam onder de naam Sarah van Doorn ook presenteerde ze programma's bij een illegale krakersradio in A'dam Ze draaide ook nonstop op Wonderland. Door vader Henk Hofstatter werd ze ook wel een Pebbles genoemd.

Sarah (Pebbles) van Doorn en Jos Molenaar
Er was geen vaste radioprogrammering. De D.J’s hadden volledig de vrijheid hoe lang dat zijn programma duurde. De studio was simpel van opzet. Er waren 2 pick-ups,een mengpaneel met microfoon(Sennheiser), een cassetterecorder en bandrecorder. De zender was verborgen onder in het kastje van de kanariekooi. Op een onvervalst Amsterdams dialect zei Henk altijd, dat de kanarie dan geen “kouwe poten” kreeg. Henk Hofstatter is in 2007 overleden.

Lokatie van wonderland Radio
Het station is maar van korte duur geweest, en is nooit goed van de grond gekomen. Henkie Pankie de eigenaar, wilde graag op zichzelf werken, en wilde geen bemoeienissen met anderen hebben.