vrije radio in Zuidoost-Brabant

Radio Valkenswaard(door Eugene Morre)
Radio Valkenswaard is ontstaan uit het team van Radio Cerone(oprichter van Cerone was Piet van Herk alias, El Cordobes). Samen met Wim Vaessen (alias Hi Fi Willem) maakten zij de eerste uitzendingen voor dit station. In het begin vonden de eerste uitzendingen plaats op Zaterdag,- en Zondagochtend.  De eerste zender was een stentor van 10 Watt mono, de tweede zender was ook een zelfbouw zender en leverde 35 Watt aan vermogen. Op Radio Valkenswaard werd in de begin periode veel Nederlandstalige muziek gedraaid maar na een tijdje werd er voor een breed muziekgenre gekozen.

De programmering zag er in het begin als volgt uit:
Zaterdag:  de El Cordobes show.
Zondag: Klaas en Koos kado show, Hi Fi Willems platen keuken, Franky Boy.

Na ongeveer een jaar werd de programmering met meer zenduren uitgebreid; de woensdagavond en vrijdagochtend, en de zaterdag en zondag, de gehele dag. Er werden nieuwe d.j.'s aangetrokken om het team van Radio Valkenswaard te versterken. Voor de Woensdagavond Lex van Zwieten (alias, bij Lex) en Frank van Rijen (alias, Good Old Frank) en de vrijdagochtend Adriaan Heesterbeek (Alias, Adriaan). De uitzenduren waren ingevuld en de programmering had succes, het ging goed met Radio Valkenswaard.
Radio Valkenswaard heeft ook 2 medewerkers gehad die in de jaren '90 meer bekendheid kregen in Nederland, Ruud van Rijen, d.j. en platen producer van twenty four seven en Florent Luyckx ex zend coordinator van 3FM.

Eugene Morre bij Radio Valkenswaard

De uiteidelijk programmering van Radio Valkenswaard zag er in de perido '83 en '84 alsvolgd uit:

-Woensdagavond: Lex van zwieten (alias d.j. Lex), Later werd dit programma overgenomen door Florent Luyckxs (alias, Barry Nous), en Noud van Herk en Robbert Wijnen (alias, Noud en Robbert).
-Vrijdagochtend: Adriaan Heesterbeel (alias d.j. Adriaan)
-Zaterdag: H. Paridaans (alias, Klaas Vaak) en Eugene Morre (Alias, Danny Dutch)
-Zondag: H. Paridaans (alias. Klaas Vaak) ontwaken met, Eugene Morre (alias, Danny Dutch) met Danny mag het weten "D.M.H.W.". en Piet van Herk (alias, El Cordobes) met Country Corner.

Ook Ruud van Rijen heeft ooit in de zondag programmering gezeten met de naam Rudy V, bovendien heeft Eugene Morre (alias Danny Dutch) op zondag een programma gehad met 2 uur lang non stop Nederlandstalige muziek. Radio Valkenswaard heeft tot 19 mei 1984 uitgezonden op 101Mhz  daarna zijn de meeste d.j.'s overgegaan naar Radio Eastwave in Hamont-Achel